Ekonomi

Skärmavbild 2016-08-07 kl. 15.06.55Lignus Housing erbjuder ekonomiska fördelar genom innovativa lösningar kring produktion, entreprenad och val av material som påverkar investeringskostnader, energi- och underhållskostnader samt möjlighet att söka statligt stöd.

Lågt kvadratmeterpris och kvadratsmart utformning

Lignus kan producera hållbart boende till en låg kostnad för slutkunden. Ljusbos pris ligger klart under Boverkets referenspris per kvadratmeter vid nybyggnation som ligger på 24.000 kr/m2 exkl moms (30.000 kr/m2 inkl. moms). Detta är möjligt genom ett väl genomarbetat produktionsprocess i nära samarbete med våra underleverantörer, vilket ger en kostnadseffektiv lösning. Dessutom har husen utformats så att kvadratmetrarna utnyttjas effektivt. En trerummare behöver inte vara mer än 45 kvadratmeter vilket gör att kostnaden per bostad blir lägre.

Låga energi- och underhållskostnader

Lignus erbjuder en ny generation hållbara trähus baserade på patenterad teknologi i världsklass, smart design och effektiva tillverkningsprocesser. Den patenterade energisnåla bygglösningen som beskrivs närmare under avsnitt Miljö ger energianvändning (och -kostnader) som är bland de lägsta på marknaden, enligt SPs energiberäkningar och energibalansberäkning gjord av Sweco för byggnad som uppförs i Falun under våren/sommaren 2018. Med solpanel på taket blir huset ett plushus.

Våra hus inreds med innerväggar, tak och golv i massivt trä. Det blir därför billigare att både underhålla och renovera lägenheterna jämfört med lägenheter och hus med gipsväggar.

 

Statligt investeringsstöd

Lignus hus uppfyller de krav som Näringsdepartementet angav att de kommer att ställa för ett investeringsstöd för anordnande av hyresbostäder och studentbostäder – yteffektiva bostäder med låg energiförbrukning till en investeringskostnad som ger en långsiktigt rimlig hyra. Läs mer om stödet här.

 

Kommentarer inaktiverade.